Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

Dzienniczek Kostka - co i jak wyjdzie nr 1 - Wyciekł płyn chłodniczy i się zagotował

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
Dzienniczek Kostka - co i jak wyjdzie nr 1 - Wyciekł płyn chłodniczy i się zagotował
 maciekpkow 
PiotrKostek podrzuć linka do tego radia co kupiłeś. Ja coś też myślę w tym temacie i zbieram info
 Odpowiedz
 PiotrKostek 
Rumcajs - wiem, widziałem, ale po co czekać na chińczyka, poza tym traktuję to jak zabawę i naukę Smile koszty zerowe - wydruk z absu ile tego poszło ? parę gramów. 

Radio mekede 8 android 14 for smart 451, ale widzę, że link zniknął na ali, ale dla 451 są i wyglądaja tak samo. zrobię zdjęcie po widnemu.

Pasuje prawie idealnie - jedna śruba lekko musiała się naddać, ale po założeniu atrapy - wszystko idealnie. Wyprowadziłem złącze usb do schowka i antenę gps

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
 Qapturek 
(17.12.2025, 17:46)maciekpkow napisał(a): PiotrKostek podrzuć linka do tego radia co kupiłeś. Ja coś też myślę w tym temacie i zbieram info

Tu masz do wyboru, tylko dla ciebie musi być do przedlifta 2005-2009, różne wersje pamięci

295,01zł | MEKEDEiNAVIFLY Samochodowe inteligentne odtwarzacze multimedialne do Mercedes Benz Smart Fortwo 451 2005-2015 Carplay Autoradio Stereo
https://a.aliexpress.com/_EuS0K1I
 Odpowiedz
 PiotrKostek 
Dawno mnie nie było, bo generalnie jeżdżę. Auto reprezentacyjne - głównie na siłkę podjeżdżam, więc stoi wśród karkowych bmek i merców Smile

Teraz na wiosnę chciałbym w końcu zająć się tą kierownicą - wymienić krzyżak na początek, a jak nie pomoże, to maglownicę. Ma ktoś z kolegów rozpiskę/instrukcję jak się do krzyżaka dostać ? Trzeba kierownicę ściągać ? jest jakiś manual ?

A i raz zobaczyłem trzy kreski śmierci. Ale to chyba przeze mnie, bo jakoś tak się spieszyłem, przekręcałem kluczyk zmieniając na luz, wyłączyłem stacyjkę - nie wiem jak. I myślę no dupa - trzy krechy i koniec. Ale po którymś przekręceniu stacyjki wszedł luz, palił się żółty trójkąt podczas jazdy, ale jechał. po którymś odpaleniu trójkąt zgasł. czyli chyba można jeździć.
 Odpowiedz
 Qapturek 
Wymiana krzyżaka to demontaż kierownicy i całej kolumny kierowniczej niestety. Sam krzyżak to jakieś dwadzieścia parę zł, bo pasuje do kilku innych samochodów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz
 PiotrKostek 
Krzyżak mam. Będę coś tam sobie powoli działał. Ciekawi mnie tylko czy sa jakieś pułapki
 Odpowiedz
 Qapturek 
Jak przedliftowy z pojedynczą kostką taśmy kierownicy to nie, jak kostka podwójna od taśmy kierownicy, to po zamontowaniu może być potrzebna kalibracja.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Odpowiedz