Zaloguj się do forum, aby móc korzystać ze wszystkich jego funkcji!

[450][451] smart 1,0 451 mhd problem z odpalaniem

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tryby wyświetlania wątku
[450][451] smart 1,0 451 mhd problem z odpalaniem
 Pekilis 
Witam, pomóżcie !!! Smart od jakiegoś czasu robi problemy z odpalaniem....
Nagle przestaje odpalać... po przekręceniu kluczyka jest cykniecie przekaźnika bzyknie pompka paliwa i nic . aku naładowany , a na wyświetlaczu czasami pokazuje się kluczyk (ale tylko czasami)
Jest wam znany problem ???

694 206 998
pozdrawiam
Piotr
 Odpowiedz
 speedykielce 
(17.06.2019, 22:23)Pekilis napisał(a): Witam, pomóżcie !!! Smart od jakiegoś czasu robi problemy z odpalaniem....
Nagle przestaje odpalać... po przekręceniu kluczyka jest cykniecie przekaźnika bzyknie pompka paliwa i nic . aku naładowany , a na wyświetlaczu czasami pokazuje się kluczyk (ale tylko czasami)
Jest wam znany problem ???

694 206 998
pozdrawiam
Piotr
Hej. Nie wiem jak jest w 451. Ale w 450 miałem identycznie .... brak łączenia na kostce pod siedzeniem kierowcy. Przeczyszczone styki i wszystko wróciło do normy.
A jak pojawia się kluczyk to immo....
A jak z baterią w pilocie ? Może pora wymienić.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
 Pekilis 
hmmm nie odpala na ani jednym kluczyku .... (Odsunąłem wykładzinkę i tam wszystko jak nowe nie zauważyłem wilgoci ...
 Odpowiedz
 speedykielce 
(17.06.2019, 22:48)Pekilis napisał(a): hmmm nie odpala na ani jednym kluczyku .... (Odsunąłem wykładzinkę i tam wszystko jak nowe nie zauważyłem wilgoci ...
No to już koledzy z doświadczeniem w 451 muszą się wypowiedzieć... u mnie kostka pod siedzeniem pomogła w podobnym problemie.
Trzymam kciuki...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Smart 450 cdi cabrio 
 Odpowiedz
 Pekilis 
Dzięki speedykielce !!!
 Odpowiedz